T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Nalân Kaynak Anadolu Lisesi

OKUL KURALLARI VELİ BİLGİLENDİRME

 

NALAN KAYNAK ANADOLU LİSESİ

               Değerli velilerimiz;

               Pandemi sürecinin etkilerini hepimiz farklı alanlarda olumsuz olarak yaşadık. Aynı zamanda çocuklarımızda bu süreçten kaçınılmaz olarak etkilendiler. Bunun etkilerini okulumuzda hep birlikte gözlemledik. Bu yüzden ikinci dönem ile birlikte daha disiplinli, akademik yönden daha başarılı, sosyal ve duygusal yönden de daha güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda aldığımız bazı kararları sizlerle paylaşmayı uygun gördük. Okulumuzun Eğitim Öğretim ortamının daha güvenli, düzenli ve çocuklarımızın gelişimini destekleyen sağlıklı bir ortam oluşmasında siz değerli velilerimizin desteklerini bekliyoruz.

  1. Okulumuzda kılık kıyafet zorunluluğu vardır- beden eğitimi dersleri için spora uygun eşofman giyilir. (her türlü takı - uzun tırnak -saç boyası -makyaj -tayt - kısa t shirt kesinlikle yasaktır / uymayanlar tutanakla ikaz edilecek sonrasında disiplin işlemi yapılacaktır. Çocuklarımızın ortaöğretim kurumları disiplin yönetmeliğine göre ve okulumuz öğretmenler kurulunca belirlenen kurallar dahilinde herhangi bir ceza almamaları için velilerimizden çocuklarımızın evden çıkarken okul kıyafet yönetmeliğine uygun olup olmadığını kontrol ederek göndermenizi rica ediyoruz.
  2. Okula geç kalmak devamsızlıktan sayılır

5 gün geç kalan öğrenciye yarım gün devamsızlık yazılır.

Devamsızlık limiti özürsüz 10

Özürlü (rapor izin) 20 gündür

5 gün özürsüz devamsızlığı olanlar takdir teşekkür alamazlar.

Veliler okula gelmeyen öğrencinin durumunu ilk 5 gün içinde dilekçe ile bildirmek durumundadırlar.

Devamsızlık 1. dönem sonunda sıfırlanmaz.

Okulda öğle yemeği vardır ücreti aylık peşin olarak ödenir. (günlük 65 tl dir)

Servis bulma çalışmalarımız devam etmektedir.

Öğrencilerin okula telefon getirmeleri yasaktır buna rağmen getirilen telefonlar sabahları toplanmaktadır. Telefonunu derste kullanma konusunda ısrar eden öğrencilerin telefonları idarece emanete alınır, tutanak tutulur ve velisine teslim edilmek üzere okula davet edilir. Sınıf içerisinde telefon bulunduran öğrenciler hakkında ilgili disiplin işlemleri uygulanır.

Yasağa rağmen okula telefon getiren öğrencinin telefonunu kaybetmesi veya hasar görmesi kendi sorumluluğundadır.

  1. Sigara kullanımı ile ilgili yasa gereği para cezası ve gerekli disiplin işlemi yapılır. Okul içinde bahçesinde ve etrafında sigara kullanımı 4207 sayılı kanun ve kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilir.
  2. Öğrencilerin her türlü iş ve işlemlerinden velisi sorumludur öğrencinin 18 yaşında olması velisinin sorumluluğunda olmadığı anlamına gelmez.
  3. Öğrencinin mücbir sebeplerden dolayı okuldan çıkabilmesi için veli refakati istenir. Velinin gelememesi durumunda ıslak imzalı yazılı izin dilekçesini okulun faksına veya e posta adresine göndermesi sonucunda izinli olarak çıkabilecektir. Bu durum özürlü devamsızlık olarak sayılacaktır.
  4. Öğrencilerin maske takma zorunluluğu vardır.
  5. Öğle aralarında evi çok yakın olanlara veli dilekçesi ile çıkış izni verilir.
  6. Öğrencilerin sosyal medya kullanımından doğacak yükümlülüklere okul yönetimi müdahil değildir – yasa gereği sorumluluk şahıslara ve vasilere aittir.
  7. Okulumuzla ilgili her türlü duyuru, ilan vb bilgilendirmeler oluşturulacak olan okulun kurumsal whatsapp gruplarından velinin onayı dahilinde velilerimize iletilecektir.

Okul İletişim Bilgileri:

Okul Tel: 02583613356

Okul faksı: 0 258 361 33 57

E-Posta:nalankaynakanadolulisesi20@gmail.com

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2022 - Güncelleme: 10.01.2024 09:38 - Görüntülenme: 1848
  Beğen | 11  kişi beğendi