T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Nalân Kaynak Anadolu Lisesi

OKUL MÜDÜRÜMÜZ DR. YÜKSEL MARIM'IN YARIYIL TATİLİ MESAJI

Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının 1. Kanaat dönemini hayırlısıyla bitirdik. Hiç şüphe yok ki; başlangıcı olan her şeyin bir sonu da vardır.

Değerli Meslektaşlarım,

    Dünyanın en şerefli ve ağır görevini yapmaktasınız. Pandemi sürecine rağmen sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması için gecenizi gündüzünüze katarak çalıştığınız için hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Muasır medeniyet yolculuğumuzun en önemli destekçisi hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Bu yoldaki çabalarınız takdire şayandır.

    Kıymetli Veliler,

Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır.

Onlara değerli olduklarını hissettirin. Günlük düzenli olarak, belirli bir süre kitap okumalarını sağlayın. Bunu hayatlarının bir parçası haline getirsin çocuklarınız. Unutmayın ki nasıl vücudumuzun beslenmeye ihtiyacı varsa, ruhumuzu da beslemeliyiz. Bunun en iyi yolu 'okumaktan' geçiyor. Bu alışkanlığı kazanması için kitap almaya birlikte gidin. Hatta internetten beğenecekleri bir kitap için araştırma yapmalarını isteyin. Kitapçıya gittiğinizde siz de kendinize bir kitap almayı unutmayın. Çocuğunuzun karnesini değerlendirirken onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Bu kıyaslama onu daha başarılı kılmayacaktır. Karnedeki notlar öğrencinin, öğrenip öğrenmedikleriyle ilgilidir. İkinci yarıyılda yapılabilecekleri birlikte konuşmanız öğrencimizin başarısı için daha önemli olacaktır. Gelin bu karne gününde çocuğunuz ile karne heyecanını birlikte yaşayın. Çocuğunuzun karnesinden önce gözlerine bakın ve ona "Ne hissediyorsun?" diye sorun...

      Sevgili Öğrenciler,

Sizler geleceğimizin teminatısınız, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınıza bağlı olacaktır. Bu sebeple kendinizi asla küçük görmeyin. Sizler yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, savcıları yani geleceğe yön veren değerli şahsiyetler olacaksınız. Ancak Mevlana'nın dediği gibi hayatta "insan" olmak her şeyden daha kıymetli.

Yetmiş iki millet sırrı bizden dinler, "ney"e benzeriz

İki yüz mezhep ehliyle biz aynı perdedeyiz

Hacetler kıblesiyim, gönüller Kâbe'siyim ben.

Cuma mescidi değil, İnsanlık mescidiyim ben

Bir canım ben, lâkin yüz bin bedenim

Canım canına karıştı, artık ben senim

Ne varsa cancazım seni inciten

İncitir beni de bil ki derinden.

Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Hepinize iyi tatiller diler, sevdiklerinizle huzur ve mutluluk dolu günler dilerim...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.01.2022 - Güncelleme: 21.01.2022 12:11 - Görüntülenme: 1207
  Beğen | 243  kişi beğendi