T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Nalân Kaynak Anadolu Lisesi

OKUL MÜDÜRÜMÜZ Dr. YÜKSEL MARIM'IN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

 

Sevgili Nalân Kaynak Anadolu Lisesi Ailesi,

Bizleri hedeflerimize, yeni bilgilere, deneyimlere ve öğrenmelere ulaştıracak her başlangıç önemlidir. Sizlerle tam zamanlı olarak tüm sınıf ve kademelerde yeniden başlamanın, yüz yüze eğitimle tekrar bir arada olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Öncelikle büyük bir heyecanla başlayan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nın ülkemiz ve okulumuz için hayırlı olmasını temenni ederim. İnanıyorum ki yeni döneme yüz yüze eğitimle, okulla başlamak hepimize iyi gelecek.

Kurulduğu ilk günden itibaren okulumuz; mutlu, huzurlu, kendine güvenen, hedefleri olan, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmek amacıyla çalışan ve eğitim kurumları arasında farklılığını fark ettirmiştir.

Çağımızın gerekleri olan 21. yy. becerilerine sahip çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesi için de kurucularımız, idarecilerimiz, eğitim kadromuz ve personelimiz var gücüyle çalışmaktadır.

Öğrencilerimizin evlerinden çıkıp, eğitim için geldikleri okulumuz onlar için ikinci bir sıcak yuva; çalışanlarımız ise aileleri gibidir. Şundan emin olabilirsiniz. Bu "Kurumda Her Birey Özeldir". Her öğrencimizin farklılıklarını zenginlik olarak zenginlik olarak kabul ediyoruz. Okul - Aile - Öğrenci iletişimini en üst düzeyde yürüttüğümüz okulumuzda şeffaflık, paylaşım, ciddiyet ve aynı zamanda samimiyet ilk göze çarpan farklılıklarımız olmaktadır.

Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak ve gelişimlerini sağlamak amacıyla sadece akademik değil; sosyal ve duygusal alanlarda da destek vermekteyiz.

Bu yıl ikili öğretime geçmemiz, bazıları için dezavantajlı bir durum gibi algılansa da aldığımız tedbirlerle bu durumdan güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. 43-44 kişilik olan sınıflarımızı ikili öğretimle birlikte 34 kişilik sınıflara çekerek çocuklarımız için uygun ortamlar oluşturmaya çalıştık. Bu aldığımız tedbirlerden sadece biri. Bernard Shaw'ın dediğ gibi "Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir". Bu yüzden zorlu yolda tüm paydaşlarımızın desteğini bekliyorum. 

Atamız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere ışık tutan ilke ve inkılapları rehberliğinde çağdaş, araştırmacı, problem çözebilen, bilgi üretebilen, dijital okuryazarlığı olan, işbirliğine yatkın, eleştirel düşünebilen, iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmek üzere sizler için var olmaya sizlerle devam edeceğiz.

 

En içten sevgi ve saygılarımla.

29-07-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.09.2021 - Güncelleme: 08.09.2021 08:52 - Görüntülenme: 928
  Beğen | 86  kişi beğendi