T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Nalân Kaynak Anadolu Lisesi

TARİHÇE

GÜNÜMÜZ ÖĞRETMENİNİN ROLÜ; ÖĞRENCİYE BİLGİ ÖĞRETEN DEĞİL, BİLGİYİ NASIL BULMASINI VE ULAŞMASINI ÖĞRETEN OLMALIDIR.

Bizler Atatürk ilkelerine bağlı,Cumhuriyetimizin temel değerleri ve demokrasiyi benimsemiş, bilimsel gelişme ve son teknolojiyi eğitimin her kademesinde uygulamayı hedefleyen,tüm kadrosuyla bilgi birikim ve tecrübesini öğrencilerin yararına kullanmayı bir borç bilen,yetiştirdiği öğrencilerle güzel Türkiye´mizi tüm dünyada temsil edecek nitelikleri kazandırmayı hedefleyen,pozitif düşünen ,yenilikçi bir kadroya sahip olmakla gurur duyuyoruz.Bu anlayış, düşünceler ile Eğitim ve Öğretimini sürdürdüğümüz okulumuz 2005/2006 eğitim-öğretim yılında açılmıştır.

2005 Haziran ayında Ülkemiz genelinde, Liselerin bünyesinde bulunan Yabancı dil ağırlıklı liselerin kapatılması ve Anadolu liselerinin sayısı ve sınıf kontenjanlarının artırılması neticesinde, okulumuz "ÜÇLER ANADOLU LİSESİ" adını almış, yapılan OKS sınavı sonucunda 240 öğrenci kontenjanı ile Eylül 2005´de Eğitim Öğretime başlamıştır.

22 dönüm arazi üzerinde inşa edilen ve Devlet ödeneği ile yaptırılan okulumuzda 24 derslik, 3 Fen Bilimleri laboratuarı, 1 müzik odası, 1 Resim odası, 1 Bilgisayar laboratuarı, Rehberlik odası, İdare odaları ile öğretmen çalışma odalarımız mevcuttur. Özürlü öğretmen ve öğrencilerimiz için asansör Elektrik kesintilerine karşı jeneratör ve havalandırma sistemi de bulunan 1 sığınak vardır.  Okulumuz hayırsever işadamı Mustafa KAYNAK ile Kasım-2008 de yapılan protokol gereği okulumuza 1 Kapalı Spor Salonu ve 120 yatak kapasiteli pansiyon yaptırılmak üzere adını "NALÂN KAYNAK ANADOLU LİSESİ" olarak değiştirmiştir. Okul kantinimiz ve revir odamız da mevcuttur. Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür baş yardımcısı , 3 müdür yardımcısı, 63 Kadrolu öğretmen, 2 memur, 3 Hizmetli  görev yapmaktadır.

*Binamız kamera sistemi ile dış tehditlere karşı korunmaktadır. Okulumuz şehir merkezine uzak olup, öğrencilerimiz genel olarak servisler ile gelip gitmektedir. *Okulumuz İlk mezunlarını 2008–2009 eğitim-öğretim yılında vermiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 04.10.2021 22:49 - Görüntülenme: 6843
  Beğen | 5  kişi beğendi